Varför Raptors?

Raptors Basketball som bl a har betydlsen "Rovfåglar" är arbetsnamnet på den blivande organisationen/alliansföreningn där Färnebo Eagles, Östervåla Buzzards och Heby Hawks ingår. Fler klubbar är på väg att ansluta sig till alliansen och alla klubbar som är anslutna till Raptors skall ha ett rovfågelnamn i sitt klubbnamn och Raptors är dessa klubbars paraplyorganisation och den klubb som kommer att svara för den framtida elitverksamheten. Dessutom arrangerar Raptors coachutbildningar, sommarläger och en massa annat som sker i gemensam regi hos de anslutna klubbarna.

 

RAPTORS MEDLEMSKLUBBAR


eagles_vit_bkgr_mini.jpg


Färnebo Eagles
Färnebo Eagles bildades hösten 2016 och drog igång sin verksamhet i Österfärnebo i sydligaste delen av Sanvikens kommun/Gävleborgs län. Man har sin hemvist i Österfärnebo där man har en fin, nybyggd och fullstor baskethall vid namn Tallhallen. I skrivande stund har klubben 4 st ungdomslag, alltifrån de yngsta 4-6-åringarna som kallas "Eagle-kottarna" till ett pojk- respektive flicklag födda 06/07. Sammanlagt har man under det första verksamhetsåret fått ett 40-50-tal ungdomar att börja spela basket. Verksamhetsområdet sträcker sig från Gysinge i söder till Årsunda i norr. Horndal i västar till Hedesunda i öster. Totalt har klubben ca 60 medlemmar.

 

buzzards_vit.jpg

Östervåla Buzzards
Östervåla Buzzards bildades i slutet av 2016 och drog igång sin verksamhet i januari 2017. Östervåla ligger i Heby kommun, i nordvästra Uppland där även Harbo och Tärnsjö ingår i verksamhetsområdet. Man lyckades snabbt skapa en basketintresse på bygden, där Östervåla är hemorten, men man bedriver även verksamhet i Tärnsjö. Klubben har för närvarande tre ungdomslag och sammanlagt ett 40-tal spelare i åldrarna 7-12 år. Dock så växer man väldigt snabbt så dessa uppgifter är snabbt inaktuella.

 

hawkslogo.jpg


Heby Hawks
Heby Hawks bildades också under 2017 och har ännu inte dragit igång sin verksamhet. Klubben kommer att ha sitt verksamhet i de södra delarna av Heby Kommun och kommer att inrymma orter förutom Heby, även Morgongåva och Vittinge. Planerad start av verksamheten är under 2018.

Fler klubbar är som sagt på väg att bildas och ansluta sig till Raptors.