Regler

Spelform Gruppspel och Slutspel
Gruppspel med 4 lag från varje grupp genomförs i serieform. Alla lag går vidare till fortsättningsgrupper & alla lag garanteras 3 matcher på lördag och 3 matcher på söndag (totalt garanteras alla lag 6st matcher totalt)
 
Lagens placering bestäms av antalet uppnådda poäng.
Tre poäng för seger och en poäng för oavgjort. Vid lika poäng avgör i tur och ordning målskillnad, flest gjorda mål, lottning/straffsparkar.
Det är upp till varje lag att ta reda på när man spelar sin grupp- och fortsättningsgrupper. Ha konstant koll på spelschemat.
 
Vid oavgjort i fortsättningsgrupps matcher gäller följande:
Om ställningen är oavgjord vid full tid så får båda lagen en poäng vardera.
 
Priser
I varje fortsättnings grupp utdelas FairPlay pokal.
 
Bollen
Vi spelar med utomhusboll storlek 4 i alla klasser.

Spelplan
Info om spelplats meddelas 1 månader före turneringens start.

Spelarnas utrustning
Skor för konstgräs ska användas. Dessa får ej ha skruvdobbar. Benskydd är obligatoriskt i samtliga åldersklasser. Spelare som bryter mot detta utvisas två minuter. Om domaren anser att lagen har förväxlingsbara tröjor skall bortalaget byta. Västar kan också medtas.

Vid match:
Alla lag ska vara omklädda och färdiga vid sin spelplan senast 5 min före matchens början. Varje lag är ansvarigt för sina egna supportrars uppträdande. Vi tillämpar givetvis rent spel regler.

Speltid
Samtliga matcher spelas 1x25 min. Det är endast 5 minuter mellan matcherna, så vi hälsar inte på varandra innan match utan tackar endast efter matchen. Uppvärmning på er spelplan innan match ges max 2 minuter. Det gäller att ha koll på tiderna, domaren äger rätt att blåsa igång matchen även om det ena laget ej är på plats!

Laguppställning
Laguppställning är obligatorisk och ska innan lagets första match fyllas i under anmälningsformuläret som finns under Anmälan i menyn till vänster. Använd gärna den bifogade laguppställningsblanketten. Denna ska innehålla namn på samtliga spelare samt deras tröjnummer och personnummer (6-siffror). Det är ej tillåtet att använda spelare som är födda tidigare än det år i vilken årsgrupp laget deltar. Det är däremot tillåtet att använda yngre spelare.

WO
Om ett lag uteblir till match vinner det närvarande laget med 3-0. En avgift om 1000:- tas ut om ett lag inte meddelar sitt återbud före sina matcher.

Force Majeur
Om vi tvingas ställa in matcher, flytta matcher som arrangören inte kan påverka så betalas inga avgifter tillbaka, utan vi försöker då avgöra matcherna genom kortare matchtid, straffsparkstävling eller lottning, tvingas vi ställa in en hel helg så flyttas detta till annat datum under 2018.

Protest
Protest ska inlämnas skriftligen till matchsekretariatet senast 15 minuter efter berörd match. Protestavgift á 1000:- ska betalas samtidigt och återfås om protesten godkännes. Beslut fattade av tävlingsledningen träder i kraft med omedelbar verkan.

Försäkringar
Varje lagledare måste tillse att samtliga deltagare är försäkrade både på och utanför planen. Matrixcupen har inga kollektiva försäkringar som täcker skador, sjukdomar, stölder eller skadegörelse. Matrixcupen är inte återbetalningsansvariga för ekonomisk förlust eller skador som kan uppstå p.g.a. myndighetsåtgärd, strejk, lockout, blockad eller liknande händelse.

Vi uppmanar alla deltagare och ledare att aldrig lämna pengar eller värdesaker i omklädningsrummen/hallen

Omklädningsrum
Omklädningsrummen delas med många lag. Skyltning finns för respektive lag.

Tävlingsansvarig
Ilhan Sharro

070-7225353
ilhan.sharro@headspot.com
 
Spelregler Matrixcup 2018
Hemmalaget gör avspark vid matchens början och väljer sida. Vid avspark får bollen spelas i valfri riktning. Mål får göras direkt på avspark. 

Samtliga frisparkar är direkta. Om ”indirekt” förseelse begås i straffområdet ska frisparken läggas på den del av straffområdeslinjen som är närmast den plats där förseelsen begicks och spelas som en direkt frispark.

Avstånd vid avspark, frispark och hörna är 7 meter.
Avsiktligt hemåt spel med fot då målvakten vidrör bollen med händerna är otillåtet. Bestraffningen är frispark till motståndarlaget, frisparken ska läggas på den del av straffområdeslinjen som är närmast den plats där förseelsen begicks.

Straffspark slås från straffpunkten från mållinjen som är 7 meter. Samtliga spelare, med undantag av straffskytten och målvakten som ska stå på mållinjen och endast förflyttas sig sidledes tills bollen är slagen.

Hörnspark slås från den förlängda mållinjen i utmärkt område.
Inkast då bollen passerar sidlinjen. Mål får ej göras direkt på inkast.
Inspark så kan målvakten välja mellan kasta, göra utspark eller lägga ner bollen som inspark.

Varning utdelas för förseelser i enlighet med spelregler för fotboll. Andra gången en spelare blir varnad i samma match blir denne utvisad för lindrig utvisning resten av matchen.

Vid rött kort utvisas spelaren för resten av matchen. Den utvisade spelaren får inte återinträda i spelet. Spelaren får inte heller uppehålla sig vid spelarbänkarna efter utvisningen. Då spelar de lag som har fått rött kort med en man mindre på plan. Om ett lag får så många spelare utvisade så att endast fyra blir kvar på planen ska domaren bryta matchen. Tävlingsledningen kan i ett sådant fall besluta om matchens giltighet och utgång. En spelare som visats rött kort blir automatiskt avstängd nästa match i samma åldersgrupp. Tävlingsledningen kan besluta om fler matchers avstängning och/eller avstängning från vidare spel i årets turnering. Målchansutvisning tillämpas inte på 7-manna.

Byte av spelare får ske inom bytesområdet när som helst under matchen. Inträdet får ej ske förrän den spelare som ska bytas ut lämnat spelplanen helt. Om en spelare träder in på planen för tidigt, varnas denne för det felaktiga bytet. Målvaktsbyte får endast göras under spelavbrott och efter domarens medgivande.

Spelarnas utrustning
Skor för konstgräs ska användas. Dessa får ej ha skruvdobbar. Benskydd är obligatoriskt i samtliga åldersklasser. Om domaren anser att lagen har förväxlingsbara tröjor skall bortalaget byta. Västar kan också medtas.